Συνταγές για φασόλια, όσπρια
Παραδοσιακή Αποθήκη Φασολιών
Όσπρια Πρεσπών - Πληροφορίες για το φασόλι, φασόλια, φακές, ρεβύθια.
Βρες πληροφορίες και προμηθεύσου τα αγνά, αυθεντικά όσπρια Πρεσπών - Χονδρική, λιανική αγορά φασολιών και οσπρίων...
Μενού:
Συνταγές για φασόλια, όσπρια
Με τις παρακάτω συνταγές μαγειρικής μπορείτε να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τα φημισμένα φασόλια μας (αφού τα παραγγείλετε βέβαια)!
Φασολάδα
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό φασόλια μέτρια Πρεσπών
- 6-7 ποτήρια νερό
- 200 γρ. καρότα
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 100 γρ. σέλινο
- 5 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπέρια
EKTEΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με νερό αφού τα έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη μέρα. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με το μισό λάδι. Εάν θέλουμε τα φασόλια με ντομάτα προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα ή το ντοματοπολτό. Βράζουμε 1 με 1 1/2 ώρα και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και πέντε κουταλιές ντομάτα πουμαρό. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρεβύθια Σούπα
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γ. Ρεβίθια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
- 1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες Κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
- Χυμός από 1 Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Πλένετε κατόπιν τα ρεβύθια πολύ καλά, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό. Έπειτα τα βράζετε. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφαιρείτε τους αφρούς και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι. Αφήνετε τα ρεβύθια να σιγοβράσουν. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι αφού το έχετε διαλύσει στο χυμό του λεμονιού. Αφήνετε τα ρεβύθια να πάρουν μια ακόμα βράση και σερβίρετε.
Φασουλονταβάς
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό φασόλια
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1 και μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτα
- 150 γρ. πιπεροσαλάτα καυτερή
- Κόκκινο πιπέρι
- Μαϊντανό
- Ρίγανη
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά χωρίς να λιώσουν. Ταυτόχρονα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε ντομάτα, μαϊντανό, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια βάζουμε τα φασόλια σε πήλινο πυρίμαχο ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε την πιπεροσαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.