Φασόλι Πρέσπας, Φασόλια πληροφορίες

Φασόλι συνταγή - Ρεβίθια

Υλικά:
500 γ. Ρεβίθια
1 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες Κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
χυμός από 1 Λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Πλένετε κατόπιν τα ρεβιθιά πολύ καλά, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφαιρείτε τους αφρούς και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι. Αφήνετε τα ρεβιθιά να σιγοβράσουν. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι αφού το έχετε διαλύσει στο χυμό του λεμονιού. Αφήνετε τα ρεβίθια να πάρουν μια ακόμα βράση και σερβίρετε.