Φασόλι Πρέσπας, Φασόλια πληροφορίες

Φασόλι συνταγή - Φασολάδα

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια μέτρια Πρεσπών
6-7 ποτήρια νερό
200 γρ. καρότα
200 γρ. κρεμμύδι ξερό
100 γρ. σέλινο
5 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
πιπέρι
1 κόκκινη πιπέρια

EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με νερό. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με το μισό λάδι. Εάν θέλουμε τα φασόλια με ντομάτα προσθέτουμε και την τριμμένη ντομάτα ή το ντοματοπολτό. Βράζουμε 1 με 1 1/2 ώρα και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και πέντε κουταλιές ντομάτα πουμάρο. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι .